Vintertid!


image31

Suck, visste it att man sku ändra till vintertid idag, så steg upp alldeles för tidigt!! :(
Så nu sitter jag här och väntar på att tiden ska gå så jag får fara till stallet :) Kommer inte så mkt långa inlägg här nu, men har liksom inte tid att sitta framför datorn, har så mkt annat att göra :p men så fort de hinns me så kommer de lite längre inlägg :P

Puss ciao

Ojoj...

Har så mkt att göra nu dom här dagarna så hinner inte riktigt me å uppdatera, men så fort jag ids kommer de lite up date ;)
image30
TarvaineN  

Glömde en sak..

.. i förra inlägget.. Jesse Niinimäki har hittat sig en ny klubb! Han ska spela för regerande schweiziska mästarna Davos.. Känns skönt att bli av med honom, å skönt för han att få komma till en ny klubb där han kanske får speltid!

LYCKA TILL I NYA KLUBBEN JESSE! :D
image29

Stallvakt ;)

Eller vad man nu ska kalla de :P hha, jag ska ha hand om sus stall i helgen å mz åker bort så jag sk aha vatine me =) gullehästen =D Ska rida ut me Emma L imårrn =) se om vi rider vilse eller nå :P haha..
Lektionen igår gick helt ok, kunde gått bättre, men kan ju it alltid va på topp ;) haha.. Hoppade lite längdhinder och titthinder :P Ett hinder var en svart matta me klossar bakom å den tyckte vatine var super läskig ;) men hon hoppade den till slut :D
Annars idag har jag inte gjort så mkt, flyttat hästarna (buddah och vatine) till korsträsk å hållt min lektion typ..
Luleå vann igår mod timrå :D 7-5, stod 3-0 till timrå efter första men sen i andra reste sig hela laget och vann! Så jävla skönt!!! Och imårrn tar luleå sin första bortaseger!!!!!!!!!!!!!!!! De måste dom göra!

image28
Glädje i luleå!!


Läste en bra krönika i kuriren, skriven av Malin Öhrlund:

"Krönika: Luleå visade att laget har hjärta

Jag kan ärligt och uppriktigt säga att den här krönikan var färdigskriven efter första perioden. Då var mitt tålamod slut och jag funderade på att kräva tränarnas avgång, nya målvakter, bättre backar och en ettrig forwardsuppsättning från juniorlaget. För det var baske mig det sämsta jag sett.


Och jag har, trots allt, sett en jäkla massa hockey.


Okej, jag har sett dålig hockey tidigare. Men aldrig har jag sett ett elitserielag spela så dåligt, aldrig Luleå Hockey.


Planen var även att såga Luleås icke-existerande uppspel, det så kallade anfallsspelet som byggde på chansningar vid offensiv blålinje. Vekheten i försvaret och oförmågan att från bänken få någon fart och ändring på spelet.


Men.


Det blev ett men.


I andra perioden visade Luleå Hockey att man har ett hjärta i laget. Det hjärtat som fått mig att tro på slutspel inför säsongen. Det som säger att laget är större än jaget, hur klyschigt det än må vara.Jag blev så glad när spelarna kom in på isen. Jag trodde man hade bytt speaker. Tyvärr inte. Säkert jättetrevlig tjej och för den delen inte särskilt dålig heller, men där vi sitter hör man inte ett ord av det hon säger - förutom just vid presentationen.


Andra perioden började nämligen inte bra alls, visst Luleå gjorde 1-3 men bara sekunder senare ökade Timrå på till 4-1. Då kändes det som om någon hällde en hink med kallvatten över hela hallen.


Men på något sätt hittade man tillbaka till spelet, till hjärtat och till intensiteten.


En av matchens hjältar var, i mina ögon, Per Savilahti. Backen som fått så mycket skäll, som fått bära hundhuvudet så många gånger att självförtroendet var nerkört i skridskoskaften.


Med Jaroslav Obsut på bänken från start och med en skada på Pavel Skrbek fick Savilahti ta ett stort ansvar.


Och gjort det.


Men även han undrade var laget höll hus den första perioden.


"Jag förstår att folk gick hem efter första. Även om det så klart är synd, de missade ju resterande två perioder", konstaterade Savilahti efter matchen.Petr Tenkrat fick inte spela för Timrå. Bern hävdar att man fortfarande äger rättigheterna till spelaren som efter spel i Bern även hunnit avverka klubben Kladno under säsongsinledning. Men Timrå ska han tydligen inte få spela i. Märkligt.


Publiken buade och ville att laget skulle visa hjärta. En inte helt enkel sak för ett lag som just blivit förnedrat och utklassat av ett Timrå som i första perioden såg ut som gamla röda maskinen från Sovjet.


"Man skäms, så är det. Men liksom, vad ska man göra? I bland blir det så där och man vet inte hur det ska gå till att komma ur det. Ingen vill ju spela så där dåligt", förklarar 22-åringen som gjorde sin kanske bästa elitseriematch i karriären.


Han gjorde det när det behövdes som bäst.


Jag pratade med Roger Kyrö innan matchen och han konstaterade att det inte var någon kris. Men han påpekade också att man inte behöver vara någon Einstein för att räkna ut att Luleå Hockey behöver poäng. Varje poäng man kan få - för att vara exakt.Förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson var på plats i Coop Arena. Enligt honom själv inte för att titta på någon särskild spelare inför kommande landslagsturneringar. Tja, det finns väl god korv i Coop då?


Jag kan inte låta bli att jämföra matchen med den supervändning som Luleå stod för - mot just Timrå. Det var säsongen 2002/2003. Thomas "Bulan" Berglund tacklades fult och Luleå vände 0-3 till seger med 6-3. Linus Fagemo avgjorde i öppen kasse.


För Luleå Hockey gäller det nu att ta med den positiva känslan man har efter den här segern. Behålla de ändringar man gjort. Tommi Miettinen och Lubos Bartecko ser exempelvis ut att trivas bra tillsammans. Men man måste också hitta ett bra och framför allt, stabilt spel för att ta första poängen på bortaplan.


Viktiga matcher framöver om Luleå Hockey ska ta sig över det där nedriga strecket.


Kvalseriestrecket alltså.Var tvungen att fråga Bengt-Åke om Johan Harju. Harju var visserligen rätt anonym mot Timrå, men gjorde ändå två mål. "Han är helt klart intressant", konstaterade Gustafsson.
Trodde väl det.
"


Jag är född i tigerns år! ;>

image27
Tiger/Skorpion

Först och främst, alla Tiger/Skorpioner är överdrivna. De gör allt intensivt. De tar aldrig livet som det kommer, utan springer hellre ut och försöker genskjuta det längs vägen. De befinner sig ständigt i farliga situationer, vilka de medvetet har försatt sig i. De tar aldrig tid på sig för att planera alla detaljer, eller skriver listor för att garantera att varje malkula blir räknad i vinterkläderna. Dessa människor är överilade och hetsiga och ärligt talat ganska galna. Man kan kalla Tiger/Skorpioner blitz-personer. De kommer alltid med skrikande bromsar till varje ny upplevelse, glufsar i sig, smaskar, andas in, förbrukar, bygger, gör, bakar, gnider, målar, fixar - och sedan ger de sig iväg till nästa utmaning. Skorpioner som är födda under Tigerns år försöker alltid få ut tre liv av ett.

Kombinationen av Skorpionens mörka magnetism och Tigerns självsäkra dito gör denna person tämligen fascinerande för andra människor. Det betyder att Tiger/Skorpioner är ganska populära bland sina jämlikar. Människor ser upp till denna personlighet och Tiger/Skorpioner älskar att ses upp till, att folk berättar hur underbara de är och, i utbyte mot beundran och gillande, anstränger sig till det yttersta för att fortsätta vara underbar så applåderna aldrig tystnar. Tiger/Skorpioner är maniskt självcentrerade. Men de är taktfulla med det.

Dessa viljestarka personer blir automatiskt ledare. Men de är inte speciellt förtjusta i att vara ledare. Tiger/Skorpioner vet hur man gör massor av olika saker och är ofta tusenkonstnärer. Denna envetna själs dröm är att göra en sak bra. Tiger/Skorpionen är en stolt person. Men han grämer sig över sin egen stolthet och sparkar ständigt sig själv i baken och säger "Var mer ödmjuk. Bli inte alltför upphetsad. Krymp huvudet till normal storlek." Och värst av allt, Tiger/Skorpioner är slagskämpar. De är våldsamma och till och med farliga som motståndare. De är hatiska och blodtörstiga. Men de avskyr att vara så elaka. De vill verkligen vara snällare.

För att inte dö ung på grund av sin schizofreni måste Tiger/Skorpionen i unga år skaffa sig vishet. Denna vishet kommer inte inifrån. Den kommer alltid från en yttre källa. Tiger/Skorpioner måste hålla sina flaxiga öron rena och lyssna noga på de kloka människor som finns i deras liv. Mod har de. Klokhet har de inte. När denna person väl lärt sig förnuft och måttlighet kan han förflytta vilket berg som helst, bara genom att svänga en gång på svansen. Utan sunt förnuft och gränser så är det ute med denna person.

Så snart Tiger/Skorpionen har införlivat balansen som ett sätt att leva, kan han eller hon gå verkligt långt. Dessa personer kan skryta med en viss begåvning, har stil i överflöd och är ytterst kompetenta. Det finns inget du inte kan anförtro dem. De är initiativtagare, framfusiga men sympatiska och de slåss på liv och död mot orättvisor. Tiger/Skorpioner avskyr regler, såvida det inte är de själva som skapat dem. De tror alltid att de vet bäst. De är hetlevrade, svartsjuka och hänsynslösa när de blir arga. De har inget emot rå styrka, men de hatar bedrägeri. Tiger/Skorpioner jagar oärlighet i nattens dunkel.


Kärlek

Denna person hittar inte sann kärlek på två veckor. Först och främst lever han eller hon ett tumultartat liv, fullt av äventyr och förändringar. Utan omväxling skulle Tiger/Skorpionen ta till sprit eller droger. Han behöver inte nödvändigtvis byta partner, Tiger/Skorpionen är en trogen typ, men han tycker om att byta utsikt, ändra sina vanor, flytta runt möblerna i sitt liv. När och om han hittar någon som kan följa detta rastlösa omkringstrykande, då kan Tiger/Skorpionen bestämma sig för en partner. Han är väldigt erotisk och lekfull.

Om du älskar en Tiger/Skorpion och önskar vara nära honom för alltid, måste du först vara ordentlig. Tiger/Skorpioner vill ha monopol på galenskaperna i familjen. De vill inte ha någon konkurrens på tokighetsområdet. Dessutom, denna person måste känna beundran för den han älskar. Annars tappar han intresset. Så var självständig, omtänksam och klok. Klamra dig inte fast, förlita dig inte på honom och säg inte "ja" och "tack" till allt han säger eller gör. Allt detta får Tiger/Skorpionen att tappa matlusten.


Passar med

Lycka kan uppstå genom samhörighet mellan dig och Häst/Kräftan, Häst/Jungfrun, Häst/Stenbocken eller Häst/Fiskarna. Du är inne på rätt spår om du väljer en Hund/Kräfta, Hund/Jungfru, Hund/Stenbock eller Hund/Fisk. Drake/Fiskens eld kommer att lysa upp ditt liv. Missämja kommer, å andra sidan, att bli följden om du väljer en Get/Vädur, Get/Oxe eller Get/Vattuman. Orm/Oxen, Apa/Oxen och Gris/Oxen kan orsaka dig inre kaos. Du kommer helt säkert att munhuggas med Tiger/Tvillingarna. Pengar kommer att bli en stötesten med Buffel/Vattumannen.


Hem och familj

Denna persons hem kommer att vara ett palats av smaklöshet och konstigheter. Tiger/Skorpionen är bara intresserad av inredning så länge den uttrycker hans personlighet. Han flyttar in i ett hus och tömmer det, vänder det ut och in, höjer eller sänker bjälkar så de passar hans vanor, utökar med ett rum för sina hobbies, sätter in en diskmaskin som går från vägg till vägg så att han kan lagra sin smutsiga disk i en vecka. Tiger/Skorpionen bryr sig inte om att imponera på någon och kommer att arrangera sin omgivning så att den passar honom själv och dem han älskar - punkt!

Tiger/Skorpion-föräldern är kärleksfull men sträng. Han vill inte att lilla Emilia eller Sara ska växa upp och bli lika oregerliga som han. Vad Tiger/Skorpionen egentligen vill ha från sina barn är att barnen inte ska behöva honom. Tiger/Skorpioner är mycket slutna när de är hemma och är inte ivriga att hjälpa till med läxor eller ordna julgran. De är uppriktiga föräldrar som bryr sig väldigt mycket om sina barn, men skulle föredra att inte behöva ta hand om dem. Att torka snoriga näsor går dem på nerverna.

Små Tiger/Skorpioner är trotsiga och lite underliga. De leker inte mycket med andra barn och de har alltid tusen projekt på gång samtidigt. De är medfött rebelliska och kan tänka ut klurigheter för att pina sina föräldrar. De behöver lämnas ifred, förutom när de står i begrepp att göra något riktigt dumt - vilket är ofta.


Yrke

Om denna person har hittat balans och böjt sig under förnuftet finns det ingen karriär som är stängd för honom. Han är smart och förslagen, stark och pålitlig, kunnig och tillförlitlig. Problemet är att det ofta tar ungefär tio år extra i denna obetänksamma individs unga liv innan han eller hon kan slå sig till ro. Han tycker om att prova yrken, försöka sig på nya projekt, gå med i olika grupper och resa innan han är redo att fokusera på ett enda. Du kommer aldrig att träffa en Tiger/Skorpion som säger att han alltid velat bli bagare och börjat i bagarskola när han var tolv och som vid fyrtio fortfarande bakar bröd. Inte en chans. Tiger/Skorpioner har alltid provat på minst hundra olika jobb när de blivit fyrtio.

När man har en Tiger/Skorpion som anställd bör man hålla ett öga på hur han gör olika saker. Dessa människor tycker som sagt inte om regler. De brukar hitta på sina egna och du kanske upptäcker att hela ditt arkiv blivit omorganiserat under natten. De är effektiva och lydiga - till en viss gräns. Som chef är Tiger/Skorpioner kärleksfulla och tuffa. De har respekt med sig och eftersom de inte gillar att köra med folk så försöker de göra sina order till förslag. De är inte för fina för att städa toaletter heller, eftersom de tycker om att lära andra genom att själva vara ett exempel. De arbetar bra ensamma.

Några passande karriärer för Tiger/Skorpioner är: präst, guldgrävare, psykiater, politiker, resesäljare, personalchef, journalist, redaktör, legosoldat, ledare.


.....

Usch, klockan är mkt och vad gör jag uppe nu egentligen!???? Ja, inte fasen vet jag... Är svintrött men kan ändå inte sova.. Jobbigt när de är så.. Kommer fram en massa gamla/nya tankar på speciella personer (emme vet vem)  och händelser.. Urk, ska sluta tänka, gör ändå ingen nytta... Hatar tankar, eller vissa tankar iaf!
jag är trött, trött, trött! Men kan jag sova? Nej nej nej! :S:S
Sitter och lyssnar på musik, P3 Star! Finns nog ingen bättre radiokanal! Spelas bara bra musik hela dagarna! Och inte en massa prat och reklam hela tiden, bara massa skön musik! Som nu, nu spelas If only you med danny! mmm underbar! ;)
Sånna här stunder när de kommer fram en massa tankar(som försvinner lite dagtid) vill man bara fara upp till stallet å gosa lite me hästen, för då känns allt så fruktansvärt mycket bättre! Hon förstår när ingen annan gör det! Å emme, du förstår mycket, de mesta, men inte allt.. Men jag är så glad att du finns där, alltid! Vad som än händer så kan vi två alltid prata me varann! <3 De betyder, de ska du veta!

Suck vad gör jag vaken nu?????? Jag måste sova!

image26

Mörker!!!

image22

Fin bild från i somras (:

Urk, ja de har börjat vara kolsvart ute nu om kvällarna :( Gillar inte hösten å vintern me allt mörker och kylan! Var och red ut idag på gullan :D Hon hade damp i början :P haha, som vanligt, hon gillar inte att skritta! Erika och Hilda var me och red, gick bara bra sen när hon slutat dampa :P Å ingen björn mötte vi idag heller, puh! :D
Ska hoppa längdhinder imårrn på lektionen, kul! :) Hoppas de går lika bra som dom senaste gångerna! =D
Har varit ännu ett självmord i Älvsbyn i helgen.. Fan, vad har hänt med älvsbyn?? Här där det aldrig hände nått förut helt plötsligt händer allt?!! Man börjar ju undra!

JAG VILL PÅ HOCKEY IMÅRRN!!!!!!!! MEN IT FAN GÅR DET! :((

Å skolan, ja den ska vi it ens prata om! :S
 
       
Snygg Wilma!    Snyggaste hästen!     Rallar var roligt! Vill ha sommar igen!

Slöar dag :P

Haha, vart en slö dag idag :P Sitter i stallet nu och ska snart rida ut me vatine =) Måste bara vänta på hilda först, om hon nu kommer nån gång :P Vill inte fara ut i skogen sj, kanske kommer nån björn eller älg å äter upp mig å hästen ;) haha..

Hockey imårrn, mot Timrå! Hoppas och tror på vinst! Å efterssom de var så nära i lördags (å då var de borta, nu e de hemma) så tror jag de blir vinst med 4-2, Tarvainen, Bartecko (är på tiden att han gör mål snart;)), Chabada och Savilahti gör målen ;) hehe... HEJA LULE! 

Puss hejs 

Äntligen..

Är jag hemma! De tog sin tid men nu e jag då hemma :P Fick köra svinsakta hela vägen hem idag me :S men inte pga halka idag, utan idag var de pga dimma!! Såg fan inte mer än 10-15 meter framför bilen :/ Fick kolla på sträcken i mitten hela tiden för å veta vilket håll jag sku svänga :S

Menmen äta nått nu, sen SOVA!!!

Nattiiii

Seeeegast eller vadå??

Fan va dom är sega på å byta om! Tar mig ju aldrig härifrån!!!! Jag vill hem nu, är super trött :/ 
KANSKE dom snart är klara så jag får fara hem! ;D

puss hejs

Dagen idag ;)

Ja, imorse när jag vaknade runt halv 11 for jag direkt upp till stallet och red snygghästen ;) Gick riktigft bra ibland :D Å hon har blivit såå dultig på å flytta för skänkeln, om man ser till hur lite vi har tränat på de =) Gick tillome i trav i ena varvet idag ;) De e såå himla roligt när gullan gör framsteg!! Blir så glad då! :D Sen efter jag ridit och fixat i stallet var klockan typ MYCKET! Jag var hemma ca halv två och måste fara hemifrån kl två för att hinna till jobbet i tid.. Så vart å stressäta lite och snabbduscha! Jag hann i tid till jobbet ;D
Så nu sitter jag här på jobbet å tråkar, slutar snart eller om typ 2h :P Burra var här och tränade med knattelagen innan idag ;P haha... Han kom hit i full hockeymundering ;P kul å köra bil me massa klumpiga skydd :P
Såg ola på tv idag me, såg reprisen på babben å co :P haha.. Han är snygg! ;;)

Min nagel har gått av för er som vill veta :(((( blää...

Luleå förlorade igår, matchen slutade 1-0.. Kul *not*!!!!! Nya tag och vinst på tisdag grabbs!!!!! ;D

MSn.......

Har varit tvungen att göra mig en ny msn, den gamla bara sluta funka, helt utan anledning!!!!! Blir så ARG!!!!

Så gott folk, ta nu och adda mig på min nya msn: nataliesodergren@hotmail.com

Tog mig hem helskinand från luleå också :) men det var inte alls kul att köra, halkigt och dimmigt och jävligt :/ Fick köra supersakta.... Nu ska jag gå å se om de finns nå å äta, jag är hungrig!!!

Suck!!

Och fy fan! VEtte tusan vad som hänt med min msn och mailen!! Kan fortfarande inte logga in!! :(( 

Sitter på jobbet nu, gör inte allt gör inte allt för mkt ;) är rätt lugnt ikväll.. Rebels har spelat match idag, vann me 4-3, undrar om dom har ett bättre lag iår? Dom vann ju inte allt för många matcher förra säsongen ;) haha... :P

Red snyggVatine igår =) gick bra, hon var mkt lugnare än vad hon brukar :P Kanske kan bero på att hon var lite småtrött sen dagen före då vi hoppa (: Hon har haft en mkt bra vecka och hon har varit så rolig att rida, skött sig super hela tiden =) Idag fick hon vila, kände igår att de behövdes. Ska försöka ta mig ut i skogen imårrn med henne, hoppas alla äckelbjörnar går i ide snart! Var liiiiite läskigt igår när vi va i skogen å red :P

Sitter och  lyssnar på hockey, går inte allt för bra för luleå alltså... :/ Ligger under med 1-0 :/ Å nu blev Saravo felaktigt utvisad, dessa jääävla domare alltså..

paniiiiik!!!!!!

Jag kan inte logga in på min msn... Fattar inte varför??? :O Står bara att lösenordet eller mailadressen är fel, och jag VET att jag skrivit rätt!!!!!! :S:S:S SUCK!!!!!

:D

Åh de gick så bra å rida igår :D Vatine skötte sig så himla bra, fast de var en lite svår övning för henne, men hon försöker hela tiden göra sitt bästa <3
Gick bra i tisdags också, men igår gick det nog snäppet bättre ;D

Luleå förlorade igår, precis som jag trodde dom skulle göra, men inte trodde jag dom sku förlora med så mkt!! 6-1 :O Va tusan höll dom på me egentligen???? Tur jag slapp se eländet...  Hoppas verkligen på vinst imårrn!! Hjärtat säger seger med 3-1 medans hjärnan säger förlust me hmm typ 4-1... :S Men kan ju hoppas att resultatet blir desamma som båda gångerna i varit ner till timrå och sett, vinst me 3-2 i sd.. ;P

Nu ska jag snart bege mig upp till stallet, ta hand om hästarna och sen rida ut på buddah me erika på nån skolhäst :) Hade tänkt rida vatine oxå en sväng, lite dressyr, så hon kan vila nån dag i helgen när jag jobbar.

Pusshejs

Vinst efter SD!

Ja, borde egentligen ha varit 3p i denna match alltså, var bättre än mora! men får va nöjd me detta! ;)
Jag, Emma(kändes som på den gamla goda tiden igår, när vi 2 alltid var på hockey tillsammans! :D Fick lite minnen från då, sååå roligt vi hade då alltså!) och Amanda var å kollade på matchen igår, var lika trevligt som alltid att gå på hockey =) Skrika av sig lite å hejja på laget i mitt hjärta.. Var inte den bästa matchen jag sett, men dock en vinst, och så länge dom vinner struntar jag i hur det ser ut! Positivt igår var iaf att både Tarvainen och Miettinen var tillbaka! :D
 Både jag och emma vart helt förvånade när vi såg nr 40 och 9 på isen igår :D MEn nu är finnkedjan intakt igen och visst syntes de att dom va lite ringrostiga, men ge dom några matcher så kommer dom va i form igen ;)
Målen igår gjordes av, Chabada, Harju, Burra och Larose! :D (Tippade på harju, chabada å bartie x2 så 50% rätt hade jag) Larose fick stående ovationer av fansen igår efter matchen när han blev intervjuad av olika tv kanaler, stod sägert i 5 min å skrek:
Cory Larose
Cory Larose
SUPER Cory
Cory Larose 
  
Haha, så nu har den ramsan etsat sig fast i min hjärna IGEN!! :S ;) Men de gör it nå så länge luleå vinner! ;)
Glädjen som infinner sig på läktaren när luleå gör mål, den borde alla få känna av nån gång! HELT UNDERBART!
DIF borta på torsdag, hm, hoppas på första bortasegern men känns inte lätt, inte me en storspelande Larsson i DIFmålet, hoppas på att han har en dålig kväll på torsdag!!! Tror dock på seger för DIF me 3-2, Larose och Chabada lyckas överlista Larsson i målet!

NÄ nu ska jag se om jag hinner äta nått innan Rebecca kommer och hämtar upp mig, ska hoppa ikväll me vatine =) Hoppas vi ska göra nå skojj ;P

Pusshejs

första snön!!!!!!!

Det har SNÖAT idag!!!!!!! :S 
Haha, vart snöbollskrig med alla barnen ;) haha, märkte rätt fort att jag inte har kondis för att springa omkring så där mkt :P heheheh.. :P
Har haft voltige också me barnen, jag visade lite grejer bla upphopp å dylikt, de har jag inte heller kondis för, springa breve hästen e liksom inte min grej  ;) hihi, men kul är de :P

Nu ska jag se om barnen vill sova lite, men de lär dom nog inte vilja, jag är då trött som fan... :S Så jag måste försöka få mig nån stans att sova så jag kan gå å lägga mig! Finns 10 sovplatser å vi e 20 pers... :/ Men de löser sig nog! ;P

Puss god natt!!!!

Vaken fortfarande ;P

Haha, japp jag håller mig fortfarande vaken =) Sov en liten stund på väg hem från boden, men inte mer än så.. Gick bra för mz att tävla idag, en 4:e placering med Buddah! :D
Sitter i stallet nu men har hunnit vara hem en stund och ätit och så.. När jag kom hem så hade jag blitt utelåst :@ Så jag for till mamma och käkade lite middag och så =) Mums med mamma mat!

Ikväll är det övernattning med US i stallet.. Vi blir nog 16 pers men Us + alla barn :)

Linda fotade min kisse Wilma igår i sin studio :D Wilma var jätteduktig!
                                       image19


Uppe med tuppen ;P

Japp idag har jag stigit upp tidigt som fan :]
Lite jobbigt dock att jag har varit vaken sen typ 03 och inte kunnat sova mer sen dess :S Slog på en film när klockan var halv fem och kollade på hela utan att somna :/ Såg nyaste beck-i guds namn. Den e bra, men lite sorglig!

Cory Larose
Cory Larose
SUPER Cory
Cory Larose

Haha, den ramsan har liksom fastnat i min hjärna och vill inte därifrån! Liiite enerverande ;)

image18

NYA SUPERKEDJAN!!!! (och Barties lilla dotter e me på ett hörn ;))

Nu måste jag gå å fixa mig i ordning för snart kommer maria å hämtar mig :P

Hejs

She-left-you krossades me 3-1 ;)

image15
Yes.. Var helt underbart å gå på hockey igen! Stå på ståläktarn och skrika så mycket man bara orkar och dessutom se sitt lag vinna (3-1)!! Kan de bli bättre?? Tror inte de.. ;> Dagens största jubel fick Lubos bartecko när han presentarades, men jublet då Pukka fightades me Renberg var nog inte långt efter!! ;> Yeahh!!
Var inte den bästa match jag sett men klart en av dom roligare, Barteckos comeback, och han var lika bra som jag minns honom (0+2 P)! Vänta bara tills han har nån match i benen och lite bättre uppladdning (å inte massa timmars flygresa), då jävlar kommer han inte vara att leka med ;)
Nyförvärvet Cory Larose, han gjorde mkt mer än vad man kunde förvänta av honom i hans första match (1+1 P)! Haan kommer nog att bli mkt nyttig i luleå, han har en kämpaglöd som heter duga! Spelade hela 3:e med kramp i benen, strongt!!
Johan Harju, man älskar honom bara mer och mer (2+0 P igår)! Känns som att han kommer att göra en hel del poäng i sin nya omgivning! ;)
Luleå lämnade dessutom jumboplatsen igår! Ligger nu 10, och klättringen uppåt har bara börjat!! Underbart sen när finnkedjan blir hel igen! Hoppas de inte dröjer allt för länge, dom var verkligen på uppåtgående!
Var riktigt bra tryck på läktaren idag, underbart!!
 
  <3

Idag har jag varit lite duktig och städat mitt rum ;P (inte helt klart men ändå :P) Sen så har jag varit i stallet, löshoppade lite hästar på fm, sen for jag hem å käkade kebabpizza! MUMS! Sen vart de å fara till stallet igen, duschade Vatine och friserade henne, hon måste ju vara fin imårrn när tidningen ridsport kommer, ÄRF vart ju nämligen månadens ridskola!! :D Så vi i US ska väl rida lite när dom är där ;)

Blir att stiga upp föra faan imårrn också, ska med mz på tävling :)

Tror jag ska gå å käka lite kladdkaka nu å tjocka lite mer :P hehe.. Ringa till emme ska jag också!! :D

Pusselipuss

Vinst mot skellefteå!!!!

Jepps, nice som fan!!! ;D;D

Men nu ska jag sooova, kommer skriva mer imårrn!!! Orkar it nu ;P

puss god natt..

Derby imårrn!!

Jaaa, de blir å fara å se hockey imårrn ändå :D Vi blir några st som far, kul att stina och karin också ville me :) Sen så är de jag, emma, amanda å cornelia som far :P Blir å va där i god tid så vi får oss nå biljetter :D
Tror de blir en jämn match, men luleå drar de längsta strået och vinner me 3-2 ;) Målen görs av Chabada, Bartecko och Saravo! ;) Hoppas på bra stämning på läktarn också, men derby mot saik, kan de bli annat än bra?? :O

Idag har jag då varit på skolan, haft engelska å matte, fick tillbax provet oxå å jag klarade de :D

Sen bar de iväg mot sunderbyn till vetrinären me emma å hennes häst.. Jag fick springa fram och tillbax typ 1000 ggr me pelle när vet böjde benen på han :P Var inget större fel. =) Fick dock en spruta i h.bak å lite medicin å käka..


Tog in Vatine å Ella när vi kom hem å vatine hade typ damp :P haha, sötohästen ;)
Skulle ha ridit lektion imårn, men de blev it för att en annan sku rida henne :(

Är lite irriterad just för tillfället, men de går nog över!!!!!

Vad ska man säga??

Ja, jag vet då inte.. Luleå var kassa idag! Borta mot Hv iofs, men man var inte alls me i matchen! Nä, bara glömma detta nu å ta nya tag!
Känns bra att Bartie å Cory kommer redan till matchen på torsdag! Dom behövs, speciellt nu då Tarva å Miettinen är borta från spel några veckor..
Å inte blir de nå hockey på torsdag för min del helelr :(( blää.. Är alldeles för fattig :( FAN!

Red lektion idag på Vatine, markarbete. Gick väl sådär, kanske lite svår övning för henne, men hon försöker göra sitt bästa iaf (oftast) :) Hon avr riktigt trött å svettig efteråt så hon fick sig en välbehövlig dusch ;) Å bra gick de även fast de nu var ett tag sen sist, hon hade inte glömt att de inte var farligt :D

Nä nu måste jag verkligen sova! Är så jävulskt trött! (Har börjat käka mina järntabletter igen, ske se om dom hjälper denna gången! Hoppas det.)  

GOD NATT GOTT FOLK!!

 Kom tillbax till luleå dumjävel! ;)

Tokig Vatine!!!Ja hon var heelt galen idag när jag longerade henne.. Hon har bara vilat 2 dagar så tkr inte hon borde va så pigg!? :O Menmen hon lugna sig efter ett tag =) Ska hoppa imårrn, hoppas hon är en lugn å snäll häst då ;>

Nä, nu ska jag försöka ta mig från datorn och gå å äta lite mat å sen fiiika lite å bli en tjockis ;) hehe... 

 Cory Larose!   Bartecko!

Föressten, Luleå har värvat en ny spelare (Niinimäkis ersättare), kanadensare, Cory Larose, 32. Forward med NHL meriter =) han kommer att spela redan på torsdag mor Saik! Bartecko kommer också tidigare än väntat pga alla skador! :D
Hoppas att vi snart lämnar jumbo platsen!!!!

Nattinatti

Jobb, jobb (:

   Sundishallen :P

Yepps, har varit i sundis å jobbat i helgen =) Första gången jag jobba ensam där, gick faktiskt bra :P
It nu för att de är så himla svårt å öppna lite dörrar åt folk å köra lite ismaskin emellanåt :P haha..
Var och kollade lite hockey också i tisdags efter jobbet, missade första men skit samma :P fick ju se slutet iaf, var kul å se luleå så bra! Och så hoppas jag att jag får jobba den 29:e i coop, hela personalen sku ner till skeå å se lhf, så jag hoppas på jobb :D
Hm, undrar om de kommer finnas nå biljetter kvar till matchen på tors!? Hade ju varit grymt kul å se! Har ju it kunnat se nån hel match iår ännu :( Har jobbat när dom haft hemma matcher, tyvärr :(
Nä, nu ska jag dra mig mot stalleT!

HEJSVEJS!!